Menu
www.veluwevakantieparken.nl

Natuurgebieden

Ramenberg - 5 km

Op de Veluwe vlakbij Loenen, ligt het natuurgebied Ramenberg. Hier kunt u mooie wandelingen maken door de bossen en over de heides. Met zijn 69 meter, is de Ramenberg het hoogste punt in dit prachtige gebied met gevarieerde natuur. Het is mogelijk om hier met paard of hond een wandeling te maken. Onderweg kunt u bij restaurant de Woeste Hoeve een stop maken voor een lekker kopje koffie of thee.

Hoeve Delle - 6 km

In natuurgebied Hoeve Delle maakt u heerlijke wandelingen door stuifzandgebied en bos. Geniet in alle rust van de natuur en dieren die u in de vrije natuur tegen kan komen. In het voormalige stuifzandgebied loopt u door de hoge duinen, rond de Schalterbergen langs dikke Amerikaanse eikenbomen en struiken met bosbessen. Het is niet gek als u een aantal bewoners van dit natuurgebied onderweg tegenkomt. Wie weet ziet u wel een wild zwijn, een vos of een ree!

Deelerwoud - 7 km

Het Deelerwoud is een rustiger deel van de Veluwe waar u misschien eerder dieren dan mensen tegenkomt. Die rust vinden de wilde dieren als een wild zwijn, damhert of edelhert ook prettig. U kunt ze spotten tijdens een natuursafari. Uiteraard is het mogelijk om dit gebied te voet of per fiets te verkennen. Ontdek alles wat de Veluwe aantrekkelijk maakt; omvangrijke bossen, uitgestrekte heidevelden in een hellend landschap.

Steilhul - 12 km

In het oosten van de Veluwe ligt het dorp Loenen en vlakbij vindt u het natuurgebied Steilhul. Dit is een oud markebos, wat inhoudt dat het voorheen gemeenschappelijk bezit was, namelijk van Loenen. Er mocht beperkt gekapt worden in het bos, het werd beheerd als wild- en houtvoorraad. Er komen verschillende spechtensoorten voor in dit gebied, maar ook dieren als edelhert, wild zwijn en vos. Ontdek dit gedeelte van de Veluwe te voet of te paard. Een wandeling met hond is ook mogelijk (mits aangelijnd).

Terug naar overzicht

ANWB erkende 5-sterren topcamping 2024
Kindvriendelijke camping met heel veel faciliteiten
Gezellig animatieteam in de schoolvakanties
Ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!