Menu
www.veluwevakantieparken.nl

Wandelen op de Veluwe

Houdt u van wandelen? Dan is de Veluwe een perfecte vakantiebestemming voor u! Het afwisselende landschap met bossen, heide en zandvlaktes is uiterst geschikt voor het maken van mooie wandelingen. Wij durven gerust te zeggen dat wandelen op de Veluwe altijd de moeite waard is, van zomer tot winter en van de vroege ochtend tot de late avond, de Veluwe zorgt altijd voor ontspanning waarbij u kunt genieten van mooie vergezichten.

Ontdek de Veluwe te voet

Camping de Pampel ligt in Hoenderloo, midden op de Veluwe. U loopt bij ons zo de camping af op pad om de mooiste wandelingen te maken. Wandelen is geschikt voor jong en oud, maar speciaal voor de allerkleinsten is er door Staatsbosbeheer het Kabouterpad aangelegd. Een leuke route waarbij de kinderen ook nog kabouteropdrachten moeten uitvoeren en op zoek gaan naar echte kaboutersporen. Deze route kunt u starten vanaf ons vakantiepark, bij de receptie vertellen we u er graag meer over.

Voor de wat meer gevorderde wandelaar is er een klompenpadroute, genaamd het Plaggenstekerspad. Deze route van 12 km laat u zien hoe mooi en gevarieerd de Veluwe rondom Hoenderloo is. Geniet op onze bosrijke camping!

Vlakbij de camping kunt u ook de wandelroute Schenkenshul starten. Deze route is ongeveer 6 km en gaat door de bossen en heide van Schenkenshul in Hoenderloo. Ook in het Deelerwoud kunt u prachtige wandelingen maken en genieten van de mooie natuurrijke omgeving, waar u langs stuwwallen wandelt en over de oude handelsroutes gaat.

Wandelen op de Veluwe herfst

Wandelen is gezond

Dat wandelen gezond is weten we allemaal. Wandelen houdt u in beweging en als u op de Veluwe wandelt, loopt u middenin de gezonde buitenlucht. Maar wandelen doet meer, het is bijvoorbeeld ook goed voor uw nachtrust, vermindert een depressief gevoel en werkt mee tegen overgewicht. Ook voor uw lichaam is wandelen heel gezond. Van de hersenen tot de darmen en de spieren, uw lichaam heeft veel baat bij een regelmatige wandeling. Op Gezondheidsnet vindt u hierover nog meer informatie die wij ook van harte onderschrijven.

 

Boek uw camping Veluwe

Combineert u een heerlijke vakantie op Vakantiepark de Pampel met 1 of meer heerlijke wandelingen? Na uw wandeling is het in elk geval prettig terugkomen op onze camping Veluwe. U kunt even een duik in ons zwembad nemen of heerlijk neerploffen op het terras. Ook voor de kids is er van alles te doen op de Pampel en zij hoeven zich geen moment te vervelen op ons fijne vakantiepark op de Veluwe.

Boek nu uw vakantie

Wat is de mooiste wandelroute op de Veluwe?

Bij Veluwecamping De Pampel zijn de mooiste wandelroutes te vinden. Een team van wandelfanaten hebben prachtige routes op en rond de veluwe in kaart gebracht. Omdat deze routes bij de camping lopen heeft Veluwecamping De Pampel de beste wandelroutes die perfect te combineren zijn met uw verblijf.

Neem hier een kijkje naar onze natuurrijke wandelroutes

ANWB erkende 5-sterren topcamping 2024
Kindvriendelijke camping met heel veel faciliteiten
Gezellig animatieteam in de schoolvakanties
Ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!