Menu
www.veluwevakantieparken.nl
Uw vakantie begint hier
Veilig vakantie vieren op de Veluwe

Winterkamperen Veluwe

Bij kamperen denken mensen vaak aan de zomer, maar de laatste jaren is de populariteit van winterkamperen toegenomen, en met goede redenen! Bij winterkamperen kan je genieten van de rust en ruimte, omdat je de camping (en natuur eromheen) met minder mensen hoeft te delen. Hierdoor is het een stuk rustiger, waardoor de kans ook groter is dat je kennis kunt maken met de dierlijke bewoners die zich op de Veluwe bevinden! Naast de rust en ruimte, is kamperen in de winter lekker knus en comfortabel. Er gaat niets boven een warme trui en sokken aantrekken en te genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk in je caravan, camper of tent. In deze tijd van het jaar moet je als kampeerder met een aantal dingen rekening houden, dus hier zijn een aantal tips om te zorgen dat jouw winterkampeervakantie een succes wordt!

Tips voor winterkamperen

Een goed begin is het halve werk, wat zeker geldt voor winterkamperen. Het is belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, met het juiste materiaal. Voor de kampeerders die in een tent gaan kamperen is het aan te raden om een goed zeil mee te nemen zodat je de kou al iets kan tegenhouden. Houd rekening met een eventueel bevroren grond, waardoor het lastig wordt om haringen de grond in te slaan. Neem daarom bijvoorbeeld een boor mee, om een gat in de grond te boren, zodat de haringen zonder moeite de grond in kunnen. Of je nou in een tent of caravan verblijft, voor een goede nachtrust maakt de juiste slaapzak een wereld van verschil. Bij verschillende outdoor winkels kan je deze mummieslaapzakken/winterslaapzakken verkrijgen, waarmee je altijd warm blijft en je zonder moeite in slaap valt en heerlijk kunt wegdromen.

Van slaapzak tot wollen sokken

Naast goed materiaal is voldoende kleding essentieel voor winterkamperen. Dit spreekt waarschijnlijk voor zich, maar mensen onderschatten hoe belangrijk het is. Naast de warme slaapzak, helpen een  paar dikke wollen sokken en een warme trui of thermokleding ook om je lichaam warm te houden. Zet je muts op, doe je sjaal om en trek je handschoenen aan om eens lekker te gaan wandelen. Door de beweging warmt je lichaam op en dan merk je hoe leuk winterkamperen is! 
Het is belangrijk dat je het in de avond niet koud krijgt, en de kleding zorgt ervoor dat je warm je slaapzak in gaat en je zonder problemen kunt genieten van een heerlijke nachtrust.

De natuur heeft in de winter iets speciaals, zo ook het Nationale Park De Hoge Veluwe. Juist in deze tijd van het jaar is het ontzettend leuk om een winterwandeling of fietstocht te maken. Het is aan te raden om een keertje extra vroeg op te staan om de zonsopgang te kunnen meemaken. Als het eerste zonlicht van de dag tevoorschijn komt, is de weerkaatsing van het licht op de bevroren riviertjes en besneeuwde vlaktes een prachtige verschijning. Je kan optimaal genieten van de stilte en in alle rust een wandeling maken zonder enig geluid van de mensenwereld te horen. Juist dit maakt zo’n winterwandeling magisch en een must om een keer mee te maken!

ANWB erkende 5-sterren topcamping 2021
Kindvriendelijke camping met heel veel faciliteiten
Gezellig animatieteam in de schoolvakanties
Ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes
Ontdek de verborgen schatten van de Veluwe!